Известие

Collapse
No announcement yet.

алфа 156 поти прозорците

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• алфа 156 поти прозорците

Колеги на 90% съм сигурен че проблема ми е от филтъра на купето тъй като парното си духа много добре прави баня в колата,но прозорците се потят доста.Но все пак ако има още нещо което трябва да погледна моля да споделите ако не направо утре да сменям филтъра.И също така като го сменям знам че има някакви стрелки за въздуха как трябва да се сложи филтъра за да е правилно
    Алфа Ромео 156 2.0 т.с.

Здравей колега, нещата които може да провериш са :

1.Дали няма листа и други гадости в канала за оттичане при филтъра.
    2.Незнам на колко км ти е филтъра, но за 20лв. по-добре го смени
    3.Мръсни стъкла
    4.Ако не си с гумени стелки и при това влажно време също е възможно да оказва влияние.
    5. Да филтъра има стрелка с която се посочва правилната посока на позициониране.

Успех
    145 2.0 QV

Comment

Като пускаш парното, не пускай вътрешна циркулация, и си смени филтър купе. ще се оправи!
      sigpic
      Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Може и клапата да ти прави мизерии и да върти въздуха само вътре. Хубаво е и колата да се проветрява отвреме навреме. Като поти стъкла моята я карам с 1см отворени прозорци, помага. Също така никога не изключвам нацяло парното само намалям вентилатора докрай.
        sigpic
        156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
        "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

на 100% е филтъра. сменяй го на 5000 км. стига сте фантазирали!
          JTD 105+

Comment

Както и аз си подозирах е филтъра,но бях длъжен да попитам,защото алфата винаги може да те изненада с нещо ние за това ги обичаме
            Алфа Ромео 156 2.0 т.с.

Comment

Всичките постове са логични за въпросното изпотяване на стъклата.Рециркулация,Стелки,Прецакана клапа за вътрешен-външен въздух.Отворените стъкла са задължителни при горе споменатите фактори,а филтъра е ясен проблема е най-логичен да е от него но смяна на 5000км си е фантазия.
              Alfa Romeo 156-2.4jtd 'Турбо Въглища' Alfa Romeo 145-1.6 Boxer 'Италианското Порше' Alfa Romeo 156-2.0 Twin Spark 'Донора' Aprilia SR 50 H2O 2006 'Баси резачката'Honda CBR 600 F2

Comment

Ако си сменял скоро филтъра, не е от него!
                Аз имах същия проблем.
                - Първо виж дали клапите духат достатъчно на стъклото ( ако си с неоригиналния плеър и е натиснат малко по навътре той натиска клапата и тя не се отваря за да обдухва челното стъкло.
                - при мен проблема излезе в това че бутона, който е за циткулация в купето работи наобратно - т.е. кабелите са разменени. Свали филтъра на купето и виж клапата кога е отворена и кога е затворена - когато бутана е изклюен, то тя трябва да е отворена и да виждаш перките на вентилатора на парното ( при мен беше обратното ).

Успех
                sigpic
                Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
                Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

Колега според мен 99% проблема е в това, че ти е включена вътрешната циркулация на въздуха.Ако не си я включвал тогава си провери дали не ти е счупено нещо по клапите и въпреки, че ти е изключена въздуха се върти само на вътрешния кръг.Успех!

Comment

Това е то италианка, свикваш или сменяш. Моята като вземе да се смрачява и почва да се поти. Само като пусна климата и се оправя, спра ли я и пак се поти или трябва да правя баня вътре в купето

Comment

Момчета, пробвайте си ситемата за входящ въздух с ароматизатор
                      Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
                      156 1.8TS 16V (01.2001)
                      147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
                      0879369082

Comment

и моята става като в баня каде се нбамира филтара на колата не е сменян никога можеби е запупшен
                        ALFA ROMEO-145, 1.4 -16V T.S-97g

Comment

малките задни стъкла в спортвагона са перманентно потни. че и на задните врати-почти винаги.
                          при всички СВ ли е така?

да препоръчате някаква химия за стъклата?
                          sigpic156 SW 2001 бивша.

Comment

Смених филтъра,но проблема остана утре ще видя дали не е от клапата за циркулация както някой е споменал по-горе
                            Last edited by alfa_fen4e; d.m.y г., 21:08.
                            Алфа Ромео 156 2.0 т.с.

Comment

Първоначално публикувано от alfa_fen4e Покажи съобщение
                              Колеги смених филтъра и наистина моя е много зле,но проблема си остава и стъклата си се потят,а както някой ми спомена не съм пуснал да ми върти въздуха вътре също така не съм с гумени стелки.Къде другаде да търся проблема
                              губи ли се антифриз
                              AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон

Comment

Working...
                              X